תמונת איש הקשר
היחידה לאיכות הסביבה נגב מזרחי

 הצילו את הכדור!

האם באמת כל אחד מאיתנו יכול להשפיע?

בהחלט !

שינויים פשוטים בחיי היומיום שלנו יכולים לשנות דברים.

אם כולנו נפסיק לבזבז מים, אם כולנו נחשוב לפני שנשליך אשפה ונזהם את הטבע, אם כולנו נחיה חיים צנועים קצת יותר, נוכל להבטיח לדורות הבאים כדור ארץ נקי ובריא כמו זה שהיה כאן פעם.

היחידה לאיכות הסביבה נגב - מזרחי מזמינה אתכם, אנשי חינוך, בני נוער ותושבי ערד והסביבה להצטרף לפורום "חיים ירוקים". מטרת הפורום היא בניית הנהגה קהילתית סביבתית אשר תוביל תהליכים משמעותיים בערד. הפורום ידון בנושאים סביבתיים הפוקדים אותנו בפתח הבית כגון: גינה אורגנית נטולת חומרי הדברה, חומרי ניקיון ידידותיים לסביבה, חסכון ומחזור מים, חסכון בחשמל ואנרגיה סולארית, שימוש מושכל במשאבים ועוד.

בואו לדון, לתרום ולחלוק עימנו את שאלותיכם ואת הידע שלכם בנושאים סביבתיים, יחד נעביר את תורתנו הלאה ונצליח להפוך את עירנו המקסימה ואת ארצנו כולה לירוקה ונעימה יותר לסביבה.

שעות התכנסות הפורום ותדירות המפגשים יקבעו ע"י המשתתפים .

לפרטים והרשמה ניתן לפנות לגב' שרית כהן-מויאל בטלפון  08-9953224.

 


תג הסביבה

בישיבת המליאה האחרונה החליטו חברי המליאה פה אחד על תמיכתם בהצטרפות העיר ערד לתוכנית "תג הסביבה". אז מה בעצם אומרת התוכנית "תג הסביבה"?

המשבר הסביבתי בו העולם נמצא ובו מחסור חמור במשאבים חיוניים, משאבי המים ואנרגיה, הוא אחד הגורמים המרכזיים ליצירת תוכניות פיתוח סביבתיות מקיימות יעילות ובריאות יותר. מקומות רבים בעולם מיישמים תוכניות להתייעלות בצריכת משאביהן במרחב ובזמן.

תוכנית "תג הסביבה" מקדמת התייעלות סביבתית המייצגת התייעלות בצריכת משאבי אנרגיה בדגש של צריכת חשמל, פסולת ומים. מטרת התוכנית היא לקדם תהליכים שיובילו התייעלות וחיסכון במשאבים במשק האנרגיה העירוני, ניהול נכון של הפסולת העירונית, הפרדתה ומיחזורה וכן חיסכון וניהול נכון של צריכת המים העירונית, בעיקר באזורינו שדל במשאב המים.

המטרה הראשונה בהתייעלות זו היא צמצום הנזק הסביבתי הנגרם כיום והעלאה לסדר היום הציבורי את ההכרה בצורך לאמץ פיתוח בר קיימא כגישה כוללת לניהול עירוני.והמטרה השנייה, אם כי לא פחות חשובה, היא השגת רווח כלכלי לתקציב העירוני.

שלב ראשון בתוכניות להתייעלות הינו ביצוע סקר צריכת אנרגיה במוסדות הציבור העירוניים, הפצת הידע באמצעות הסברה למערכת החינוך, השלב השני הינו יישום תוכניות ביצוע באמצעות שיתופי פעולה וגיוס משאבים.

עיריית ערד זכתה בתמיכה ממשרד התשתיות , במסגרת "קול קורא" וקיבלה מימון לביצוע סקר במוסדות הציבור. הסקר יספק לאנשי המקצוע בעירייה תמונת מצב של צריכת אנרגיה, ויסייע לקביעת סדרי עדיפויות וגיבוש תוכניות פעולה ליישום תוכנית ההתייעלות הסביבתית.

הניסיון המקצועי הנצבר בארץ ובעולם מלמד שפוטנציאל ההתייעלות האנרגטית בעיר גבוה ביותר, לדוגמא: התייעלות בצריכת החשמל על ידי שינויים התנהגותיים בלבד, ללא צורך בהשקעת משאבים כספיים יכולה לחסוך לנו, כאן בערד, עד 10% בחשבונות החשמל (מבנים, תאורת רחוב ועוד). חיסכון זה יכול למתבטא באלפי שקלים.

השקעה בציוד, פתרונות הנדסיים וטכנולוגיים להתייעלות, יכולה להביא לחיסכון נוסף של 10% נוספים עם החזרי השקעה של עד שלוש שנים.

בפן החברתי סביבתי, השינויים יבואו לידיי ביטוי במיצוב העיר כירוקה, כמו גם הפחתת פליטת גזי חממה ומזהמים שונים וצמצום ההשפעה  על סביבתה.

תוכנית ההתייעלות הסביבתית – תגרום לשיפור איכות החיים במרחב הציבורי והאישי כמו גם שמירה על בריאות התושבים.

תג הסביבה- תרשים עוגה שמחולק לשלוש- 34% חיסכון כללי, 33% צמצום הנזק הסביבתי ו33% מיתוג העיר כירוקה

איכות הסביבה בערד

בערד פועלת יחידה אזורית לאיכות הסביבה הדואגת לשיפור מתמיד ושמירה על איכות החיים וסביבתה, תוך דגש רב על הפרדה ברורה בין אזורי מגורים ואזורי תעשיה.

תשומת לב מיוחדת מושקעת בטיפוח חזות העיר ושמירת ניקיון האויר מקבלים חשיבות יתר.

בערד שטחים ירוקים, גנים ציבוריים וגינות נוי מגוונות והעיר מטופחת ומסוגננת - פסליהם של מיטב האומנים ניצבים ברחבי העיר.

ערד

קישורים חשובים